De blauwe auto

Geplaatst in Categorie: op 20 October 2007 om 13:22 door Eris

Wat is de kleur van een auto. Volgens de moeder van een klas genoot was haar auto blauw. Want ze nooit in een paarse auto rijden. Volgens mijn klas genoot was het paars en ze konden uren ruzie maken. Ik was zo wijs om er maar geen uitspraak over te doen.

De definitie van een auto is simpel: Een vervoermiddel op 4 wielen met met maximaal plaats voor 7 personen.

Ook voor een stoel is het simpel: Een voorwerp gemaakt om er voor op te zitten met een 1 persoon.

Maar als het tot de definitie van een kleur wordt het al moeilijker. Wanneer is iets rood en hoeveel geel moet ik toevoegen om van die ene kleur in een keer oranje te maken?

En hoeveel geel moet dan nog toe te voegen om iets geel te maken?

Het wordt simpeler als je de kleur gaat vast leggen in 1 kleur code: Bijvoorbeeld: #FF0000 is rood. Wanneer je het een andere kleurcode heeft: Bijvoorbeeld: #CC0000 noem je het geen Rood meer is maar Donkerrood. Maar dan weet je de “kleurcode” met het blotte ook wordt het moeilijker….

Maar wie zegt dat de ogen van die moeder goed. Zijn volgens een arts zou ze kleuren blind zijn. En misschien ziet ze daardoor die paarse kleur niet goed meer.. En wat als ogen van mijn klasgenoot zien. Conclusie hun hebben nog veel stof om over te praten over de kleur van die auto. Gelukkig dat een ander persoon de kleur geen groen vind. Want een kleur is toch maar een afspraak