Lago di maggiore

Geplaatst in Categorie: op 5 July 2009 om 22:09 door Eris

Omdat racen in het buiten land altijd leuker is dan in het Nederland gaan we voor de volgende zonneboot race naar Italië. Om preciezer te zijn. De Lago di Maggiore 70 km ten Noordwesten van Milaan.

Om alles nog leuker te maken zullen we ons moeten zetelen in  een vier sterren hotel met airco en een minibar. Helaas moeten we een zwembad missen maar ach ja het water is er maar een paar 100 meter er vandaan.

Helaas heeft alles wel 1 grootte nadeel en dat is de reis er naar toe en weer terug naar Zeeland. Waarom zal je je waarschijnlijk afvragen. Nou we zitten in een busje met zonder een airco. Wat betekend dus dat we in een overhitte auto mogen gaan zitten en als we veel pech hebben ook nog een keer in de file. En de kans op een file is op moment nog niet echt onwaarschijnlijk. Omdat de G8 top het zo nodig vind om ergens in de omgeving van Rome moest gaan vergaderen. Dit is  meteen de reden voor Italië om de grenzen helemaal dicht te gooien en alleen na een grondige pasport controle toegang te gaan verlenen. Maar dat zal hoop ik eigenlijk niet echt de pret drukken.

Onze gigantische planning zal bestaan uit de volgende items:

Donderdag

Vertrekken we om half 6 van af school naar Italie. We hopen de eerste gedeelte tot aan Luxemburg zonder vertraging te halen. En daarna moeten we nog een paar keer stoppen. We hopen ook Brussel zonder al te veel files te missen en dan ‘s avonds in Italie aan te komen.

Vrijdag

In principe zijn we dan “vrij” misschien hebben we nog een technische keuring maar dat kan denk ik ook nog misschien de dag er na plaats vinden. Misschien gaan we nog even wat varen en dan meteen even wat testen.

‘s Avonds hebben de palaver wat eigenlijk de Briefing is.

Zaterdag

Deze dag zal voornamelijk bestaan uit 3 dingen.

1. De Sprint

2. Start en Stop test

3. Maneuvreer test

Zondag

Een race van ongeveer 2,5 uur (35 km) met een snelheid van ongeveer 13 a 15 km/ uur

Maandag

Moeten we ons gereed maken van de reis naar Nederland en dan hoop ik ‘s avonds weer bij tijds weer in Nederland aan te komen.

Dinsdag

Mag ik even langs school om waarschijnlijk een briefje op te halen waar in staat dat ik op stage moet en na afloop mag ik eindelijk echt vakantie vieren. Immers was Italië toch nog een dienstreisje volgens een docent…

Wat de kosten waren daar schok ik ook nog aardig voor. Het was ongeveer 1500 euro voor het hotel. Daarna kwam er nog kosten voor het busje bij en die moesten we 2 keer hebben. Onze vrienden van de HZ engineering dacht slim te zijn en zo kosten uit te sparen door er heen te vliegen en ter plekke een busje te huren. Helaas voor hun was er geen busje te huren met een trekhaak en zelfs een auto met trekhaak was dus blijkbaar onvindbaar. (Ja wij Nederlanders zijn sleurhut gek).

Nu nog even de laatste 3 dagen van school over leven. Morgen en overmorgen ben ik eigenlijk vrij ik moet alleen een klas genoot helpen met het leren van TOP1 en woensdag moet ik alles gaan inpakken en dan voornamelijk het busje en daarnaast moeten we nog te voor schijn komen op de duurzaam schip presentaties die dit jaar in het teken staan van  de Berezina. (Ja die sleep boot waarvoor ik vorig semester moest onderzoeken of de brander ook op biodiesel kan.) En dan nog 1 nachtje slapen voor de reis naar Italië!